fbpx

Faanyagvédő szerek közül általunk forgalmazottak: Adolit BQ20, Lignotol

Adolit BQ 20 (ezt a szert használjuk áztatáshoz)

Faanyagvédő szerek általános leírása:

A faanyagvédő szerek fenyő és egyéb faanyagok gomba- és rovarkárosítással szembeni megelőző védelmére szolgáló, gyorsan fixálódó készítmények. A faanyagvédő szerek beszívódást elősegítő hatóanyagokat is tartalmazó, folyékony, vízben oldható impregnálószerek.

Védőhatás:

Kültéri, földdel nem érintkező helyen a védőhatás fafajtól függően legalább tíz év. Beltéri, intenzív gombatámadástól mentes helyen történő felhasználás esetén a védőhatását legalább húsz évig megtartja. A kültéri szerkezeteket úgy kell kialakítani, hogy a csapadék le tudjon folyni a szerkezetről és földdel ne érintkezzen. Festés, lakkozás a kezelés után nem szükséges, de célszerűen megválasztott felületkezelő anyag (oldószermentes) a tartósságot növeli.

Jellemző tulajdonságok:

  • Halmazállapot: folyadék
  • Szín: 2555 zöld
  • Szag: enyhe, jellegzetes
  • Kezelt faanyag színe: kékes-zöld
  • Tűzállóság: a kezelt faanyag nem éri el a „nehezen éghető” kategóriát, de a tűzzel szembeni viselkedése a kezeletlen fáénál kedvezőbb
  • Eng. szám: Z-58.1-1663

FIGYELMEZTETÉS AZ IMPREGNÁLT FAANYAG FELHASZNÁLÁSÁVAL KAPCSOLATBAN!

Az Adolit BQ20 nem égéskésleltető! Az általunk forgalmazott égéskésleltető szerekről ITT tájékozódhat!

Kezelés utáni tárolás:

A kezelés után legalább egy napig jól szellőzően, csapadéktól védett helyen kell tárolni a kezelt faanyagot, amíg a védőszer a fában nehezen oldható vegyületté alakul (fixálódik), illetve a szerves hatóanyagok a rostokhoz kötődnek, melyet a csapadékvíz már nem vagy nehezen tud oldani. A fixálódási folyamat rendkívül gyors, a száradás után 3-6 órával a hatóanyag 90%-a fixálódik. Célszerű a faanyagokat kezelés előtt készre munkálni. A kezelt faanyag csiszolása, gyalulása kerülendő, mert a hulladék is hatóanyagot tartalmaz, melynek szakszerű elkülönítéséről és megsemmisítéséről gondoskodni kell.

Elérhetőségek

NYITVATARTÁS
/ Hétfő – péntek:  7:30 – 15:30 / Szombat:  8:00 – 12:00 /

H-1108 Budapest,

Maglódi út 123.

MUNKATÁRSAINK

telefonszámai

YouTube csatorna

Larex Fatelep

Facebook

Larex Fatelep

Instagram

Larex Fatelep

Add meg itt a címsor szövegét