Tetőszerkezet tervezés

Referenciák

Mintatervek

Árbecslés
készítése

Amennyiben nem áll rendelkezésre konszignációs lista, az építész tervek alapján SEMA faépítészeti szoftver segítségével készítjük kalkulációinkat. Az árbecsléssel nagyjábóli költségtervezet készíthető.

A hozzávetőleges faanyagszükséglet meghatározása mellett egy egyszerűsített látványterv is készül a szerkezetről. Igény szerint személyes konzultációra is lehetőség van irodánkban.

Mintaterv

Gyártmányterv
kézi szabáshoz

A kiviteli tervek alapján alkatrészrajz szintű dokumentációt készítünk faszerkezetek hagyományos megmunkálásához. Akár már a tervezés folyamatában segítséget adunk, hogy elkerülhetőek legyenek a későbbi módosítások.

A dokumentáció tartalmazza a szerkezet 3 dimenziós látványtervét és minden összeszereléshez szükséges információt. A tervekben a rögzítőelemek kalkulációjára is lehetőség van.

Mintaterv

Gyártmányterv
gépi szabáshoz

A gyártmányterv elkészítése lehetővé teszi a tető gépi megmunkálással való legyártását. Az előre gyártott szerkezetek lényegesen lerövidítik a helyszíni szerelés időtartamát és a hulladék mennyiségét.

A megmunkálás során a névleges keresztmetszeti értékek a gyalulás miatt 0,5 cm-rel csökkennek, amit a modellezés során figyelembe veszünk. Ha már az épület tervezési fázisában együtt tudunk muködni az építésszel és a statikussal, elkerülhetőek a későbbi módosítások.

Mintaterv

Előnyök

Szaktanácsadás

A terveket tüzetesen átnézik mérnök kollégáink és javaslatokat tesznek a megfelelő szerkezet kialakítására, illetve a szigetelések és alátéthéjazatok kiválasztására.

Időmegtakarítás

Megfelelő helyszíni felmérés alapján készítjük el a pontos terveket, melyek a gyártás-előkészítés után előre legyárthatóak.

Nincs szükség zsinórpadra, sablonozásra, pontos megmunkálás után minden a helyére kerül.

Optimális
anyagfelhasználás

A tervezőprogram segítségével a teljes szerkezet anyagát a járatos fűrészáru vagy ragasztott anyagok méreteire optimalizáljuk, így kevesebb hulladék keletkezik.

A szükséges faanyag mennyisége akár 15-20%-kal is csökkenhet.

Speciális anyagok

Nagy keresztmetszetű és nagy fesztávolságú ragasztott gerendák akár látszó szerkezetként is.

Az általunk forgalmazott ragasztott anyagokról a termékeink között tájékozódhat.

Statikai ellenőrzés*

A tervezőprogram részét képező statikai modullal ellenőrizni tudjuk a tetőszerkezet egyes elemeit, ezzel elkerülhetők a későbbi meglepetések.

*A Frilo tervezőprogrammal készített statikai ellenőrzés a jelenlegi jogszabályok szerint Magyarországon nem helyettesíti a statikus által elvégzett számításokat, csak tájékoztató jellegű.

Időpont kérése

Maglódi úti irodánkban lehetőség van személyes egyeztetésre is.
Építészeti terveiről való konzultációhoz kérjen időpontot!

Nyitvatartás Hétfő - péntek: 8:00 - 15:30,
Szombat: 8:00 - 12:00

Jászberényi úti nagykereskedelmi raktárunkHétfőtől péntekig 8:00-15:00-ig tart nyitva. Árukiadás kizárólag előzetes
megrendelés alapján! Számlázásra 8:00-14:00-ig van lehetőség.