Befújható szigetelés

Befújható szigetelés

 Számos gyártó kínál különféle szigetelőanyagokat, amik teljesítik ugyan a kötelezően előírt műszaki követelményeket, de nagyon kevés van köztük, ami a környezetet is óvja kimagasló tulajdonságai mellett.

 A Steico Zell befújható farost szigetelés nagyon jó hőszigetelési értéke (0,38 W/m2K) révén jelentősen csökkenti az épületek téli fűtésigényét és faszármazék révén a lekötött CO2 tartalmával az üvegházhatás kialakulását ellensúlyozza és csökkenti a fűtésből származó helyi légszennyezést is. A természetes farost nagyon magas fajhőjének és magas hővezetési ellenállásának eredményeként az ilyen anyaggal szigetelt szerkezetek nyáron lassabban melegszenek át, ezáltal redukálva a nyári klímahasználatból adódó költségeket, valamint az ezzel járó környezetszennyezést is.

A Steico Zell szigetelőanyagot fenntartható erdőgazdálkodásból származó és újrahasznosított faanyagból rostosítással állítják elő. Semmilyen szintetikus adalékanyagot vagy ragasztót nem tartalmaz. A feldolgozása során semmilyen környezetre káros hulladék nem keletkezik.

 Ennek a szigetelőanyagnak a felhasználása eltér a hagyományos táblás vagy tekercses változatoktól. A szigetelést egy erre a célra gyártott speciális célgéppel fújják be a megfelelően előkészített szarufák vagy bordaváz közötti térbe, ami garantálja az egyenletes, minden rést kitöltő bedolgozást. Szemben a hagyományos táblás szigetelésekkel nem fordulhatnak elő illesztési problémák, így nem alakulhatnak ki hőhidak a szerkezetben. A munka nagyon gyorsan kivitelezhető, akár 1 nap alatt is. Mivel már a kész szerkezetbe történik meg a befújás, így elkerülhetővé válik a szigetelés megázása, ami később penészedést és rosszabb hőszigetelést eredményezne. A bedolgozás alatt nem keletkezik hulladék, nincsenek leeső darabok és csak annyi anyagot kell felhasználni, ami ténylegesen szükséges a hőszigetelés számára kialakított terek kitöltéséhez. Nem lesz tele az udvar polisztirol darabkákkal, amit a szél még a szomszédokhoz is áthord.

 A Steico Zell csomagolása 15 kg-os tömörített bálákban történik, hogy a helyszínen kézzel könnyen mozgatható legyen, valamint szállításkor is kevesebb helyigénnyel rendelkezzen. A befújt szigetelés nagy sűrűségének (40-45 kg/m3) köszönhetően jó hangszigetelő és jelentősen csökkenti a szerkezet „kongását is” mivel egy tömör párnát képez a szerkezetben. A hozzáadott természetes bórsavnak köszönhetően nehezen éghető (B1), így szinte minden épületszerkezetben használható. A farost szigetelés bontás után újrahasznosítható vagy természetes úton lebomlik, így nem keletkezik semmilyen hulladék, ami a környezetet terhelné.

 Alkalmazható új építésű tető- és falszerkezetekhez a szarufák, illetve bordaváz közötti tér kitöltésére, vagy szabadon befújva a födémgerendák között is.

 Régi épületek energetikai értékeinek korszerűsítésénél - amennyiben a szerkezet zárt - bontás nélkül, csak a befújó csőnek szükséges furat elkészítésével akár kívülről is bedolgozható a farost, így még a lakókat sem zavarja a munka, és kisebb az utómunka költsége.

 Természetes alapanyagának köszönhetően sem a felhasználáskor, sem később nem okoz semmilyen irritációt, nem vált ki allergiás reakciót, nem okoz erősen viszkető bőrirritációt, mint például az üveg- vagy kőzetgyapot.

Larex-Trade csapata

Megosztom Facebookon! Vissza a bejegyzésekhez

Nyitvatartás Hétfő - csütörtök: 8:00 - 15:30,
Péntek: 8:00 - 15:00,
Szombat: 8:00 - 12:00

Jászberényi úti nagykereskedelmi raktárunkHétfőtől péntekig 8:00-15:00-ig tart nyitva. Árukiadás kizárólag előzetes
megrendelés alapján! Számlázásra 8:00-14:00-ig van lehetőség.