fbpx

Teraszburkolat karbantartás

Teraszok karbantartásához elengedhetetlen kiegészítők: ápoló olajok, tisztító folyadékok

A szabadban található fa teraszburkolatok és egyéb faanyagok, az időjárás hatására oxidálódnak, piszkolódnak. A szezon előtti tisztítás, karbantartás jelentősen meghosszabbítja a kültéri faanyagok élettartamát. Az alábbi tisztító és ápolószerek megkönnyítik a tavaszi felújítási munkákat.

A fa teraszburkolat a napsütés és a szennyeződések hatására oxidálódik, sötétedik. Ez a folyamat az alábbiakban leírtakkal jelentősen lassítható.
A hatásos tisztításhoz szükséges egy magasnyomású mosó, nyeles súroló kefe, speciális fa tisztító szer, víz.
Az erősen szennyezett faanyagot egy rész tisztító folyadék, két rész vízzel elkeverve, szórófejes adagolóval permetezzük le.  5-10 perc várakozás után a fa felületet súroljuk át, majd nagynyomású mosóval egyenletesen mossuk le. A szennyeződés mértékétől függően a keverést el lehet tolni 1:10 arányra. A megfelelő arány beállításához próbatisztítást ajánlott végezni, mert a nagyon tömény oldat foltokat hagyhat a fa felületén! Az általános, közepesen szennyezett felületnél 1:5 az ajánlott hígítási arány!
Figyelem a teraszburkolat fafajtájától függően vigyázni kell a magasnyomású mosó nyomására!!
A fa teraszburkolat lemosása után a felületen maradt vizet távolítsuk el (le kell seperni), mert a folyadék foltokat hagyhat száradás után!
Teljes száradás után (jó idő esetén pár óra) a faanyag felületét egyenletesen be kell kenni Remmers Universal teraszápoló olajjal. Az olaj színét a faanyag színéhez kell igazítani. A teraszápoló olajat egyenletesen kell a felületre felhordani, mert a túl sok olaj foltokat hagyhat!
Az olaj száradása a fafajtól és a külső hőmérséklettől függően 8-24 óra is lehet. Ezek után csak a faanyag végek kezelése marad hátra.
A faanyagok végeit azért fontos védeni, mert itt tízszer több folyadékot tudnak felvenni, mint máshol. A faanyag végeket egy egyszerű ecsettel, folyékony élviasszal kell bekenni! A száradása kb. 1-2 óra. Ez a kezelés megakadályozza a végek berepedezését.
A fentiekben leírtakat 2-5 évente elegendő elvégezni. Az évenkénti olajozás (lehetőleg tavasszal) a faanyag élettartamát jelentősen meghosszabbítja!
Jó munkát!

Elérhetőségek

NYITVATARTÁS
/ Hétfő – péntek:  8:00 – 15:30 / Szombat:  8:00 – 12:00 /

H-1108 Budapest,

Maglódi út 123.

MUNKATÁRSAINK

telefonszámai

YouTube csatorna

Larex Fatelep

Facebook

Larex Fatelep

Instagram

Larex Fatelep

Add meg itt a címsor szövegét