Termékeink
Termékek
Vissza a termékekhez

Szibériai vörösfenyő külső térburkolat

24x144 mm x 5,1 m (B minőség) Cikkszám: TEVOB024144510
Fatelepi ár
  • Nettó ár: 10.693 Ft/db
  • Bruttó ár: 13.580 Ft/db
  • Áfa: 27%
Webshop ár
  • Nettó ár: 10.287 Ft/db
  • Bruttó ár: 13.064 Ft/db
  • Áfa: 27%
Készleten Igen
Súly 10,376 kg
Szállítás
  • Szállítás futárral: nem
  • Várható szállítás: 4-8 munkanap
db = m2
Információk

Termékleírás, információk

Szibériai vörösfenyő teraszburkolat

Tartósság, kedvező ár! Ez jellemzi a vörösfenyő teraszburkolatokat! Telepünkön európai és szibériai származású vörösfenyő teraszburkolatokat forgalmazunk 21 és 28 mm vastagságban.
Származási hely: Szibéria, Ausztria
A szibériai vörösfenyő szálszerkezete sűrűbb, mint az európai vörösfenyőé. Fája keményebb, több csomóval rendelkezik.

A vörösfenyőből készült termékek, teraszburkolatok jelentősen kedvezőbb áruk miatt igen kedvelt teraszburkoló faanyagok. Beépítésük kevésbé költséges, nem igényelnek speciális rögzítő elemeket.

Fontos megjegyezni, hogy a vörösfenyő is vetemedhet, repedhet, ezek a tulajdonságok a faanyag természetes tulajdonságai. A vörösfenyő fokozottan hajlamos a hosszanti száradási repedésre, ami a terhelhetőséget nem befolyásolja. Fontos tudnivaló, hogy a hosszanti repedési hajlam előfordulása miatt csak olyan helyen alkalmazzuk, ahol cipő nélkül nem járkálunk. A felületkezelés ennél a fafajtánál is fontos. A lazúr festéket csak vékony rétegben, alapozónak alkalmazzuk, a további kezeléseket speciális felületkezelő olajjal végezzük, évente legalább egyszer.

A fa teraszburkolat felületkezeléséről általában:

A fa teraszburkolatok környezetünket barátságosabbá, egzotikusabbá teszik, de mint minden faanyagot, ápolni kell. Az egzóták (massaranduba, garappa, sapelli, …) fenyők (vörös, borovi, …) keményfák (tölgy, kőris, akác, …) és a thermowoodok is sokkal időtállóbbak, ha évente felületkezeljük! A fa teraszburkolatokat felrakásuk előtt mind a két oldalukon felületkezelni szükséges teraszburkoló ápoló olajjal! A teraszburkolatokat évente legalább egyszer a járófelületen ápolóolajjal kezelni kell, így lassítjuk a faanyagok sötétedését, oxidációját. Így élettartalmuk meghosszabbodik! A fa teraszburkolatokat 2-5 évig, a felhasználási területtől függően csak olajozni kell! 2-5 év után az oxidáció, a szennyeződések illetve a felületkezelő olajak a faanyagokat besötétítik, ezért érdemes a teraszburkolatokat letisztítani. A tisztítás előtt a faanyag felületét speciális tisztító oldattal is le lehet kezelni, ami megkönnyíti a szennyeződések feloldását. A fa tisztító oldat felhordása után 5-15 perccel a szennyeződéseket magasnyomású mosóval el kell távolítani! A magasnyomású tisztítást az egzótáknál bátrabban, a fenyőféléknél és a thermowoodnál óvatosabban, kisebb nyomással kell elvégezni, mert a nagy nyomás a felületet felérdesíti, esetleg felszakítja. A faanyag száradása után a felületkezelést el kell végezni.

 

Kérdése van?

Kérjük keresse kollégánkat
telefonon vagy e-mailben!

Schopp László

Schopp László értékesítő

értékesítés, árajánlatok készítése;
beszerzés

Nyitvatartás Hétfő - péntek: 8:00 - 15:30,
Szombat: 8:00 - 12:00

Jászberényi úti nagykereskedelmi raktárunkHétfőtől péntekig 8:00-15:00-ig tart nyitva. Árukiadás kizárólag előzetes
megrendelés alapján! Számlázásra 8:00-14:00-ig van lehetőség.